Betöltés...
 

Előadások

Pordány Sarolta (2011): A magyar felnőttoktatás és képzés fejlesztésének kihívásai és feladatai a CONFINTEA VI után három esztendővel. Szekcióvezetői vitaindító Az andragógiai kutatások és fejlesztések című konferencián. (2011. november 18.), Pécs.

Pordány Sarolta (2010): Kulturális intézmények a felnőttképzésben. (szekcióvezetői vitaindító). Elhangzott: A felnőttképzés perspekítvái . (nemzetközi konferencia). 2010. szeptember 10. Rendező: Kaposvári Egyetem, Kaposvár.

Pordány Sarolta (2010): A nem-formális úton szerzett tanulási eredmények elismerése. Elhangzott: Műhelykonferencia a felnőttképzés-fejlesztésről. Ideje: 2010. május 21. Szervező: A Felnőttképzés Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület, Budapest.

Pordány Sarolta (2010): A flexibilis tanulási utak elismerésének (flexible learning pathway) potenciális hatása a regionális fejlődésre. Elhangzott: „Régiók a foglalkoztatás növeléséért” című nemzetközi konferencián. Ideje: 2010. 09.22. Szervező: Pest megye Önkormányzata közösen az EARLALL nemzetközi szervezettel, Budapest.

Pordány Sarolta (2010): A flexibilis tanulási utak elismerésének (flexible learning pathway) potenciális hatása a regionális fejlődésre. Elhangzott: A felnőttképzés fejlesztésének aktuális kérdései. A magyar tudomány hónapja keretében — Ideje: 2010. november. 16. — Szervező: A Felnőttképzés Fejlesztéséért Egyesület, Budapest.

Pordány Sarolta (2009): A tanuló régió illetve város innovációs modell közvetítése a hazai andragógiai publikációkban. Elhangzott: III. Képzés és gyakorlat konferencia. Az óvodapedagógiától az andragógiáig. Ideje: 2009. április 24. Rendező: Kaposvári Egyetem, Kaposvár.

Pordány Sarolta (2009): Kulturális szakemberek továbbképzése a tanuló régiók koncepció tükrében. Elhangzott: A kulturális szakemberképzés perspektívái, tudományos konferencia. Ideje: 2009. október 15-16. Szervező: Eötvös József Főiskola, Andragógia és Könyvtártudományi Intézet (Baja); a Felnőttképzés Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, a Magyar Népművelők Egyesülete, az Eötvös Művelődési Egyesület és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete, Baja. I. szekció.

Pordány Sarolta (2006): Egyéni tanulás felnőttkorban. - A közművelődési intézmények tanulás-támogató szerepe. Elhangzott: EU-régiós oktatási, felnőttképzési együttműködési lehetőségek - országos szakmai konferencia. A művelődés hete – a tanulás ünnepe-Ideje: 2006. március 23-24. Szombathely.

Pordány Sarolta (2006): A felnőttek tanulásának segítése az Európai Unióban. Elhangzott: Dél-Alföldön dolgozó közművelődési szakemberek szakmai konferenciáján. Ideje: 2006. november 20. Kiskőrös.

Pordány Sarolta (2006): Lendület és megtorpanás a felnőttkori tanulásban. Elhangzott: Új utak a kompetencia alapú tanárképzésben, a szociális képzésben, és a felnőttképzésben. Ideje: 2006. november 23. Szervező: Eszterházy Károly Főiskola Pedagógiai–Pszichológiai és Tanárképző Fakultás, Eger

PORDÁNY Sarolta (2001): Eltérő vélemények az önkéntességről. Hozzászólás a Settlementek és Szomszédsági Központok Világszövetsége bécsi konferenciáján. SZÍN, (A Magyar Művelődési Intézet lapja.) 6/5. 44–46.
ISSN 1416-6925